68 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 281 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 68 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 281 nieuwe besmettingen aangetroffen.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 15 ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. Er werd één nieuwe ziekenhuisopnames gemeld van inwoners uit de gemeente. Woensdag maakte het RIVM melding van twee nieuwe ziekenhuisopnames. Er werden één nieuw overlijden door corona gemeld door het RIVM. Woensdag werden er geen nieuwe overlijdens gemeld in de gemeente Groningen.

Minder besmettingen in provincie

In de provincie werden 40 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Het Hogeland (34).

In de provincie werden vier nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. Deze personen zijn afkomstig uit de gemeentes Delfzijl (2), Groningen (1) en Midden Groningen (1). Woensdag werden er twee nieuwe opnames gemeld in de provincie, beide in de gemeente Groningen.

Het RIVM maakt melding van één nieuw overlijden door corona. Woensdag was dat er ook één.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen per Groningse gemeente.
Appingedam 4 Pekela 9
Delfzijl 30 Oldambt 27
Groningen 68 Westerwolde 16
Loppersum 5 Midden-Groningen 29
Stadskanaal 17 Het Hogeland 34
Veendam 14 Westerkwartier 28
Totaal 281 Overig 0

Landelijk vonden de GGD’en 11.555 nieuwe besmettingen, 1123 meer dan woensdag werden gemeld. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 359, zes meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. Het RIVM registreerde 89 overlijdens door COVID-19. Woensdag waren dat er 106.