Geen vaccinatieafspraken meer mogelijk voor Groningse zorgmedewerkers

nieuws
Foto: Brian Hoskins from FreeImages

De tijdsslots voor vaccinatie-afspraken voor 200.000 zorgmedewerkers zijn helemaal volgeboekt. Dat betekent dat Groningse zorgmedewerkers zeker de komende weken geen afspraken meer kunnen maken voor een inenting tegen het coronavirus. Dat meldt de landelijke koepel van GGD’en (GGD GHOR) vrijdagmiddag.

Alle 408.000 tijdslots voor een vaccinatie-afspraak zijn volgeboekt, zo stelt de GGD GHOR. Geweldig nieuws, aldus de koepel van gezondheidsdiensten. Daarmee kunnen ruim 200.000 zorgmedewerkers worden ingeënt (twee afspraken per persoon, het vaccin moet twee keer toegediend worden).

Een tekort aan vaccins zorgt ervoor dat de GGD’en geen nieuwe tijdsslots kunnen openzetten voor vaccinatie. Telefoonnummers van mensen die nu nog een afspraak willen maken, worden genoteerd. Zij worden per SMS ingelicht als er nieuwe vaccinatieplekken beschikbaar zijn. De zorgmedewerkers kunnen dan opnieuw bellen voor een afspraak.

De GGD GHOR verwacht dat, op zijn vroegst, pas over enkele weken weer voldoende vaccins zullen zijn om door te gaan met inenten.