Middelbare scholen willen duidelijkheid van het kabinet of er na 9 februari wel of niet op een veilige manier onderwijs kan worden gegeven. Volgens onderwijsvakbond AOb maken leraren zich grote zorgen over hun veiligheid.
Directe aanleiding voor de bezorgdheid zijn uitspraken van twee OMT-leden afgelopen vrijdag in het televisieprogramma Nieuwsuur. Daarin werden wisselende signalen gegeven. Op dit moment vindt een groot deel van het onderwijs vanwege de lockdown online plaats. Eindexamenklassen daarentegen krijgen hier en daar wel gewoon fysiek les. Tijdens deze lessen wordt er tussen de leerlingen geen anderhalve meter afstand gehouden. De AOb vindt dat er alleen fysiek les mag worden gegeven als er afstand van elkaar wordt gehouden, zoals ook het OMT adviseert.
Dinsdagavond geven premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid een persconferentie over de coronasituatie in ons land waarbij hoogstwaarschijnlijk bekend zal worden gemaakt dat de huidige lockdown met drie weken verlengd gaat worden tot 9 februari. Voor de AOb is het cruciaal dat het OMT zo snel mogelijk met een advies komt waarin staat of het nodig is dat leerlingen onderling afstand houden of niet. Mocht dat namelijk het advies zijn dan zal het onderwijs op een andere manier moeten worden ingericht.
De tunnel aan de Vierverlatenweg ligt vrijdagmiddag onder de suikerbieten, nadat een volgeladen vrachtwagen een…
Museum aan de A in Groningen heeft meer dan vijftig maritieme objecten en scheepsbouwtekeningen met…
December is natuurlijk de maand van de lijstjes waarin jouw favoriete nummers worden gerangschikt, zoals…
Sinds 1 september is de vernieuwde zuidelijke ringweg in Groningen open voor verkeer. De weg,…
Vuurwerkinspecteurs van de Omgevingsdienst Groningen (ODG) zijn al een tijdje bezig met voorbereidingen om de…
Tijdens een grootschalige alcoholcontrole op de Turfsingel in Stad zijn afgelopen donderdagavond (Tweede Kerstdag) vier…