Middelbare scholen willen duidelijkheid van het kabinet of er na 9 februari wel of niet op een veilige manier onderwijs kan worden gegeven. Volgens onderwijsvakbond AOb maken leraren zich grote zorgen over hun veiligheid.
Directe aanleiding voor de bezorgdheid zijn uitspraken van twee OMT-leden afgelopen vrijdag in het televisieprogramma Nieuwsuur. Daarin werden wisselende signalen gegeven. Op dit moment vindt een groot deel van het onderwijs vanwege de lockdown online plaats. Eindexamenklassen daarentegen krijgen hier en daar wel gewoon fysiek les. Tijdens deze lessen wordt er tussen de leerlingen geen anderhalve meter afstand gehouden. De AOb vindt dat er alleen fysiek les mag worden gegeven als er afstand van elkaar wordt gehouden, zoals ook het OMT adviseert.
Dinsdagavond geven premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid een persconferentie over de coronasituatie in ons land waarbij hoogstwaarschijnlijk bekend zal worden gemaakt dat de huidige lockdown met drie weken verlengd gaat worden tot 9 februari. Voor de AOb is het cruciaal dat het OMT zo snel mogelijk met een advies komt waarin staat of het nodig is dat leerlingen onderling afstand houden of niet. Mocht dat namelijk het advies zijn dan zal het onderwijs op een andere manier moeten worden ingericht.
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…
Bij knooppunt Euvelgunne vinden dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht afsluitingen plaats voor verkeer vanaf de zuidelijke…