Het Rijk stelt in totaal 24 miljoen euro beschikbaar om gebouwen als sporthallen, culturele instellingen of dorpshuizen duurzamer te maken. In de provincie Groningen is 2 miljoen euro beschikbaar.
Met het geld kunnen in Nederland ruim 2.000 eigenaren van dit soort panden geholpen worden met advies en begeleiding. Zij vinden het vaak lastig om hun gebouwen duurzamer te maken omdat ze de kennis of de mensen niet hebben. Het gaat onder meer om kleinere gemeenten, schoolbesturen, zorginstellingen met een klein aantal vestigingen, sportbedrijven, culturele instellingen en dorps- en buurthuizen.
Via het programma van de provincie kunnen de vastgoedeigenaren vanaf nu advies en ondersteuning op maat krijgen. Duurzaamheidscoaches adviseren wat handige maatregelen zijn, hoe ze die kunnen betalen en wie de maatregelen kunnen uitvoeren. Het programma loopt tot 1 januari 2024.
Het zogeheten ‘ontzorgingsprogramma’ helpt om gebouwen sneller te verduurzamen. In 2030 moeten 1,5 miljoen woningen en gebouwen verduurzaamd zijn. Dat is zo afgesproken in het Klimaatakkoord. Bij het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed is allerlei informatie te vinden.
Er is dit jaar niet één oliebollenkraam die er in de gemeente Groningen met de…
Bij een 1-1 gelijke stand is de competitiewedstrijd tussen Heracles en FC Groningen definitief gestaakt…
Volgens ESPN is een FC Groningen-supporter naar beneden gevallen van de tribune tijdens de wedstrijd…
Winterstad Groningen stond vanavond om 19.00 uur een minuut stil vanwege de aanslag op de…
FC Groningen speelt zaterdagavond haar laatste wedstrijd van 2024 op bezoek bij Heracles Almelo. Beide…
Zondag is het guur bij 5 graden, een stevige westelijke wind en vallen er enkele…