RIVM: ’44 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 111 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen vierentwintig uur 44 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden nog eens 67 nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen werden vierentwintig besmettingen meer vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. Eén inwoner van de gemeente werd opgenomen in een ziekenhuis vanwege COVID-19. In de voorgaande vierentwintig waren er geen ziekenhuisopnames. Er werden tussen maandag- en dinsdagochtend geen nieuwe overlijdens door corona gemeld bij het RIVM. Dat was ook in de voorgaande vierentwintig uur het geval.

In de provincie als geheel vond de GGD 111 nieuwe besmettingen, 36 meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de rest van de Ommelanden werden vier nieuwe ziekenhuisopnames vastgesteld. Deze personen komen uit de gemeentes Oldambt (1), Midden-Groningen (1), Westerkwartier (1) en Eemsdelta (1).

Het RIVM maakt melding van twee nieuwe sterfgevallen in de provincie. Deze personen zijn afkomstig uit de gemeentes Westerkwartier en Eemsdelta. Maandag maakte het RIVM melding van één nieuw overlijden door corona in de provincie.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 44 1 0 Midden Groningen 15 1 0
Stadskanaal 5 0 0 Het Hogeland 4 0 0
Veendam 2 0 0 Westerkwartier 19 1 1
Pekela 1 0 0 Eemsdelta 6 1 1
Oldambt 10 1 0 Overig 0 0 0
Westerwolde 5 0 0
Totaal 111 5 2

Landelijk maakt het RIVM melding van 2.735 nieuwe besmettingen, 140 meer dan gisteren. Dinsdagochtend lagen er 1.926 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er vier meer dan maandag. Bij het RIVM werden 88 overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag 27.