RIVM telt 36 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 143 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 36 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er in de gemeente nu 7.973 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 7.937. Dit betekent een stijging van 0,5 procent. In de gemeente werden er geen nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld. In de provincie Groningen gaat het om 143 nieuwe besmettingsgevallen. De meeste positieve testen werden afgenomen in de gemeente Groningen. In de gemeente Midden-Groningen gaat het om 21 nieuwe gevallen, Het Hogeland 20, Westerkwartier en Westerwolde 16, Oldambt 9, Eemsdelta 8, Stadskanaal 7 en Pekela en Veendam 5. In de gemeente Westerwolde moest een inwoner opgenomen worden in het ziekenhuis nadat deze eerder positief getest was op het coronavirus.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 3.934 personen positief getest. In de ziekenhuizen werden 150 nieuwe opnames geregistreerd, op de IC-afdelingen gaat het om 19 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 1.980 personen in de ziekenhuizen, dit zijn er 3 minder in vergelijking met zaterdag. Voorts werden er bij het RIVM 48 nieuwe overlijdens gemeld.