RIVM telt 53 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 167 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 53 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland, in maart vorig jaar, zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 9.692 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 9.639. Dit betekent een stijging van 0,5 procent. In de provincie werden in het afgelopen etmaal 167 personen positief getest. De meeste positieve testen werden afgenomen in de gemeente Groningen. In de gemeente Oldambt gaat het om 23 nieuwe gevallen, Midden-Groningen 21, Stadskanaal 17, Het Hogeland 13, Eemsdelta 11, Westerkwartier 9, Pekela en Veendam 7 en Westerwolde 6.

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur vier personen opgenomen in ziekenhuizen nadat zij eerder positief getest waren op het coronavirus Het gaat om inwoners van de gemeenten Eemsdelta, Midden-Groningen, Oldambt en Pekela. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk werden er de afgelopen dag 5.974 personen positief getest. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 191. Op de Intensive Care-afdelingen werden 37 personen opgenomen. In totaal liggen er nu 1.922 personen in de ziekenhuizen, dit zijn er 47 meer in vergelijking met zaterdag, waarvan er 554 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 23 nieuwe overlijdens gemeld.