Julia Spinder, Rama Almasri en Nicole Hoiting, eerstejaars studenten van de opleiding Food, Live & Innovation van Terra Groningen ontvingen vorige week donderdag de derde prijs, bij de MBO Challenge Voedselverspilling, met hun bietencider en bietenhumus.
De prijzen werden door Jelien Timmermans en Femke Kingma uitgereikt in De Wolkenfabriek op het Suikerterrein. Zij wonnen de Challenge in 2019.
Het landbouwbedrijf Straver, gevestigd in Almkerk, vroeg de studenten een oplossing te verzinnen voor de te grote bieten die op het land blijven liggen. Na experimenten met de producten, bleken bietencider en bietenhumus hun oplossing. Struver heeft inmiddels contact gelegd met een wijnboer in de regio om de cider te produceren.
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…