Het eten van veel dierlijke producten, bewerkte voedingsmiddelen, alcohol en suiker zorgt ervoor er eerder ontstekingsactiviteit in het lichaam kan ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek van de afdelingen Maag Darm en Leverziekten en Genetica van het UMCG.
Volgens onderzoekers Rinse Weersma, Laura Bolte en Arnau Vich Vila zorgt een dieet dat rijk is aan plantaardig voedsel juist voor het tegenovergestelde effect. Dit blijkt uit onderzoek van Rinse Weersma, Laura Bolte en Arnau Vich Vila van de afdelingen Maag Darm en Leverziekten en Genetica van het UMCG.
Volgens de onderzoekers laat deze studie zien dat dieetaanpassingen potentieel kunnen helpen om ontstekingsactiviteit in het lichaam te verminderen. Uit het onderzoek blijkt dat het eten van bewerkte en dierlijke voedingsproducten leidt tot extra veel ontstekingsstimulerende activiteiten van bacteriën in de maag en de darmen. Het eten van noten, vette vis, fruit, groenten en granen helpt daarentegen om ontstekingen onder controle te houden.
De zon krijgt in de nieuwe werkweek veel ruimte. Op woensdag kan het mogelijk 16…
Donar heeft zaterdagavond in een goed gevuld Martiniplaza verloren van Hubo Limburg United. De Belgen…
In een woning aan de Moesstraat heeft zaterdagavond korte tijd brand gewoed. De bewoners zijn…
De derby en klassieker tussen Velocitas 1897 en Be Quick 1887 in de eerste klasse…
Het was een beroerde zaterdagmiddag voor PKC'83 en Oranje Nassau. PKC kwam niet verder dan…
FC Groningen heeft zaterdag in het Rat Verlegh Stadion in Breda met 1-1 gelijkgespeeld tegen…