De raadsfracties van de ChristenUnie, de Partij voor de Dieren, GroenLinks, de SP, D66, het CDA en de Partij van de Arbeid willen van het college van B&W weten of de positie van inwoners van de gemeente zonder nationaliteit in de afgelopen anderhalf jaar is verbeterd.
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 31 oktober 2019 nam de gemeenteraad de motie ‘Nationaliteit Onbekend’ aan, die ervoor moest zorgen dat Groningen zich aan zou sluiten bij een landelijke expertgroep. Deze groep moet, samen met andere gemeenten, naar het gemeentelijke beleid rondom deze problematiek kijken.
De fracties vinden dat de landelijke politiek onvoldoende voortgang boekten bij de bestrijding van problemen die mensen zonder nationaliteit ondervinden. “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat zo veel mensen wel dezelfde plichten maar niet dezelfde rechten krijgen als andere inwoners,” vertelt CU-raadslid Gerben Brandsema. “We willen graag weten hoe de gemeente zich de afgelopen tijd heeft ingezet voor de mensen met de status ‘Nationaliteit Onbekend.”
December is natuurlijk de maand van de lijstjes waarin jouw favoriete nummers worden gerangschikt, zoals…
Sinds 1 september is de vernieuwde zuidelijke ringweg in Groningen open voor verkeer. De weg,…
Vuurwerkinspecteurs van de Omgevingsdienst Groningen (ODG) zijn al een tijdje bezig met voorbereidingen om de…
Tijdens een grootschalige alcoholcontrole op de Turfsingel in Stad zijn afgelopen donderdagavond (Tweede Kerstdag) vier…
Tijdens de jaarwisseling zijn medewerkers van WIJ Groningen weer preventief aanwezig in de gemeente Groningen.…
Het was een bijzonder 2024 voor Dick Lukkien. De trainer van FC Groningen wist promotie…