Hoe gaat Groningen aandacht geven aan de Molukse kwestie? Die vraag stelt raadslid Jim Lo-A-Njoe aan het college van B&W
Meer dan 100 Nederlandse burgemeesters hebben een brief ondertekend waarin de nieuwe regering om erkenning voor de Molukse kwestie wordt gevraagd. Ook Koen Schuiling, de burgemeester van Groningen, heeft de brief ondertekend. Het is dit jaar 70 jaar geleden dat Molukse KNIL-soldaten en hun gezinnen naar Nederland zijn gehaald. Jarenlang hebben zij in erbarmelijke omstandigheden moeten leven. De pijn en het lijden dat hierbij is ontstaan is van generatie op generatie doorgegeven.
‘Die brief is een oproep om het leed en de geschiedenis van de Molukse gemeenschap in Nederland te erkennen. Veel Nederlanders kennen de geschiedenis niet’ zegt raadslid Jim Lo-A-Njoe. ‘Stel je voor dat jou ouders onrecht is aangedaan? Hoe zou jij je voelen dan?’ vraagt Stefan Alfons. ‘Wij Molukkers kunnen ons niet vrij voelen omdat onze familie nog steeds wordt onderdrukt door de Indonesische regering’ zegt hij.
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Leefomgeving staat op nummer één. Dat blijkt uit de Tienskipdag van 16 december, georganiseerd met…