RIVM telt 41 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 90 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn de afgelopen 24 uur 41 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland is in de gemeente Groningen nu bij 12.209 personen het virus vastgesteld. Vrijdag lag dit aantal nog op 12.168. Dit betekent een stijging van 0,3 procent. In de gemeente werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 90 personen positief getest. De meeste nieuwe gevallen werden ontdekt in de gemeente Groningen, in de gemeente Het Hogeland gaat het om 15 nieuwe gevallen, Eemsdelta 10, Westerwolde 8, Oldambt 6, Stadskanaal 5, Veendam en Westerkwartier 2 en Midden-Groningen 1. In de gemeente Pekela bleef voor het eerst sinds lange tijd de teller op 0 staan. In de gemeente Stadskanaal werden twee sterfgevallen gemeld van personen die eerder positief getest waren op het coronavirus.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 5.755 personen positief getest. Dit aantal ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 6.997 staat. In de ziekenhuizen werden 260 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 60 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 2.638 personen met coronaklachten in het ziekenhuis, dit zijn er 68 minder in vergelijking met vrijdag, waarvan er 811 op de IC liggen. Voorts werden er 21 nieuwe overlijdens gemeld.