De gemeente en het onderwijs gaan de komende jaren investeren in de verlengde schooldag. Zes basisscholen gaan aan de slag met pilots om onderwijsachterstanden tegen te gaan.
Daarmee krijgen kinderen in het basisonderwijs meer tijd naast de normale vakken als taal en rekenen. Het gaat onder meer om bewegen, gezonde voeding, techniek, cultuur en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het gemeentebestuur wil de verlengde schooldag inzetten in de noordelijke en oostelijke stadswijken waar de sociaaleconomische achterstanden het grootst zijn. In december is daarvoor een projectleider aangetrokken. Uit gesprekken met diverse scholen is gebleken dat veel scholen enthousiast zijn over de verlengde schooldag. Er worden nog dit jaar diverse pilots opgestart.
Het Karrepad gaat alle gebieden aanbieden. De school richt een MakerSpace in. Dit is een ontwerpruimte waar kinderen zowel technisch als digitaal aan de slag kunnen met uitdagende vragen. Daarnaast worden op alle gebieden talentblokken georganiseerd. IKC Borgman heeft als centraal thema gekozen voor kunst en cultuur, en vier andere basisscholen hebben een integraal naschools programma ontworpen waarmee onderwijsachterstanden moeten worden verminderd, en talentontwikkeling van de kinderen wordt bevorderd. Er is 1,6 miljoen euro voor twee jaar beschikbaar voor het opzetten van pilots. Het geld voor het project komt uit het gemeentelijk onderwijsbudget en enkele externe bronnen.
De stichting Hulpacties van het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch…
Het jaar 2024 was een bijzonder jaar voor Groningen, met zowel hoogtepunten als uitdagingen. FC…
De stichting Dierenopvangcentrum Groningen is één van de deelnemende goede doelen bij het Serieus Request…
Met het einde van het jaar in zicht is het ook tijd om naar je…
De ijshockeyers van GIJS Marne Groningen zakken opnieuw op de ranglijst na een thuisnederlaag tegen…
Er is dit jaar niet één oliebollenkraam die er in de gemeente Groningen met de…