Reporatages, debatten en spectaculaire demonstraties tijdens New Energy Forum

nieuws

Op donderdag 24 juni vindt op het EnTranCe-terrein op de Zernike Campus het eerste, jaarlijks terugkerende festival ‘New Energy Forum’ plaats. Daarin neemt dagvoorzitter Diederik Jekel bezoekers en kijkers mee in de slimme, nieuwe wereld van energie en vervoer.

Het festival, opgezet door het EnTranCe Centre of Expertise van de Hanzehogeschool Groningen, Hive Mobility en New Energy Coalition, laat bezoekers de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van energietransitie en duurzame mobiliteit. Onderwerpen die aan bod gaan komen zijn huizen die zichzelf voorzien van stroom, autonome treinen, drones en voertuigen die bewegen op groene waterstof of zonne-energie.

Tijdens New Energy Forum zijn er verschillende spectaculaire demonstraties, reportages, pitches, presentaties en debatten over de veranderende wereld van energie en vervoer te zien en te beluisteren. Als afsluiter is er een gezamenlijke quiz.

Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar wel is bekend dat het festival live wordt uitgezonden via de website en sociale media.  Inschrijven voor het New Energy Forum kan via de website.