Paradigm Festival gaat vooralsnog door: “We blijven ons voorbereiden”

nieuws
Het Paradigm Festival tijdens een eerdere editie. Foto: Erick Bakker

Het Paradigm Festival, dat voor 14 en 15 augustus gepland staat, gaat vooralsnog gewoon door. Dat laat de organisatie weten.

Maandag maakte het demissionaire kabinet bekend dat het de regels voor festivals aan gaat scherpen. Meerdaagse festivals met overnachtingen zijn voorlopig niet toegestaan. “Aangezien wij geen camping organiseren, zal dit geen invloed hebben op het Paradigm Festival”, schrijft de organisatie. “Desalniettemin wordt met dit besluit de sector hard geraakt. Het doet ons pijn om te zien welke klappen er moeten worden opgevangen, veroorzaakt door gebrekkig beleid en besluitvorming van onze overheid.”

De organisatie zegt ondertussen door te gaan met de voorbereidingen voor het festival. “We houden jullie op de hoogte als er verdere ontwikkelingen zijn. Tot die tijd blijven we optimistisch, en blijven we ons voorbereiden op het aanstaande Paradigm Festival 2021.” Afgelopen voorjaar liet de organisatie al weten dat het festival niet drie maar twee dagen gaat duren. Ook werd toen besloten om de nachten te laten vervallen en daarmee ook de camping.

Meer informatie over het festival vind je op de website van de organisatie.