De vier gemeentes die experimenteren met de regels uit het ‘Wetsvoorstel modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer’, waaronder de gemeente Groningen, willen meer tijd voor het pilotproject. Dat maakte de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) donderdagmiddag bekend.
Per 1 juli 2022 zijn gemeentes verplicht om een digitaal kanaal beschikbaar te hebben voor berichten van inwoners. Het gemeentelijk systeem voor het ontvangen en het versturen van formele berichten moet dan zo ingericht zijn dat iedereen digitaal zaken kan doen met de overheid.
Volgens de VNG vraagt vooral het inventariseren van bestuurlijke berichtensoorten een forse inspanning. “Het in beeld krijgen van deze berichten kent een doorlooptijd van 6 tot 8 maanden”, zo stelt de koepelorganisatie van Nederlandse gemeentes. Volgens de VNG ontwikkelde de gemeente Groningen wel al een handig overzicht van berichtensoorten, die als checklist kan dienen.
Maar nog lang niet alle doelstellingen zijn gehaald. “Er is nog geen zicht op de gevolgen van de zorgplicht die de Wmebv voor overheden introduceert om passende ondersteuning bij de dienstverlening aan burgers en ondernemers te bieden”, vervolgt de VNG. “Daarom hebben we BZK verzocht het project te verlengen.”
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
De stichting Hulpacties van het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch…
Het jaar 2024 was een bijzonder jaar voor Groningen, met zowel hoogtepunten als uitdagingen. FC…
De stichting Dierenopvangcentrum Groningen is één van de deelnemende goede doelen bij het Serieus Request…
Met het einde van het jaar in zicht is het ook tijd om naar je…