Het gemeentebestuur kiest voor zonneparken waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de lokale gemeenschap. Er komt geen ruimte voor nieuwe commerciële initiatieven.
Het grootste deel van de zonneparken legt de gemeente aan op eigen grond: in Meerstad-Noord en Westpoort. Verder is er beperkt ruimte voor kleine lokale initiatieven met minimaal 51 procent lokaal eigendom.
Wethouder Philip Broeksma zegt: “De opbrengsten van de zonneparken op gemeentegrond vloeien terug naar de gemeente en de gemeenschap. Ze worden gebruikt om de energietransitie voor iedereen toegankelijk te maken en energiearmoede te voorkomen.” De gemeente wil de potentie van zonnepanelen op daken benutten en de groei ervan versnellen.
De gemeente stelt bij de aanleg van zonneparken hoge eisen aan landschap, ecologie en betrokkenheid van de omgeving. Uit de inspraak kwam namelijk de zorg naar voren van mogelijke wildgroei aan zonneparken, aantasting van het landschap, en commerciële partijen die geen lokale binding hebben.
De komende dagen gaan niet droog verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het vanaf woensdag…
De vliegbewegingen op Groningen Airport Eelde veroorzaken zestig procent meer geluid dan is beloofd. Dat…
Sinterklaas heeft in Haren zijn eigen slaapkamer. Overdag kan deze slaapkamer door kinderen bekeken worden.…
In een bedrijfspand aan de Nieuwe Ebbingestraat heeft in de nacht van zaterdag op zondag…
Be Quick 1887 verloor zondagmiddag voor het eerst dit seizoen in de eerste klasse H.…
De fractie van D66 in de gemeenteraad noemt het erg goed nieuws dat er een…