Het gemeentebestuur trekt de komende drie jaar voor een onderzoek naar de verduurzaming van haar eigen gebouwen ruim één miljoen euro uit. Dat is nodig om de stad uiteindelijk klimaatneutraal te maken.
Het geld is bedoeld om onderzoek te doen hoe gemeentelijke gebouwen CO2 neutraal kunnen worden gemaakt. Het betreft onder meer het stadhuis, scholen en sport- en cultuurgebouwen.
Wethouder Roeland van der Schaaf: “We maken een plan hoe we voor de komende tientallen jaren het maatschappelijk vastgoed in de gemeente duurzaam gaan maken. Dat is een gigantische opgave. We gaan kijken hoe dat het beste kan en hoe we dat gaan betalen. Het gaat om tientallen miljoenen euro’s, maar het is wel nodig.”
De gemeentelijke panden moeten aardgasvrij worden gemaakt. Ook moeten ze voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs. Groningen wil in het jaar 2035 CO2 neutraal zijn en dat betekent dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Volgens Van der Schaaf worstelen alle gemeenten met hetzelfde probleem. Er zal dan ook geld van het Rijk moeten komen om de verduurzameling mogelijk te maken.
FC Groningen oefende donderdagmiddag in Keulen tegen FC Köln, dat uitkomt in de tweede Duitse…
"Verkeersongevallen en toegenomen stress hebben ervoor gezorgd dat Groningen is gezakt van de eerste naar…
De demonstratie op de Grote Markt tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs heeft donderdag…
Het Openbaar Ministerie eist een levenslange celstraf tegen de Britse drugscrimineel Robert D. Die zou…
Boekwinkels, sportverenigingen en de cultuursector kunnen voorlopig weer rustig ademhalen. Het kabinet zet de omstreden…
De politie heeft woensdagavond een 51-jarige Stadjer aangehouden voor een winkeldiefstal op het Akerkhof. Dat…