Samen met de Rijksuniversiteit Groningen en ecologisch techniekbureau The Fieldwork Company is Rijkswaterstaat gestart met het inzaaien van zeegrasvelden in de Waddenzee. Dat gebeurt in de buurt van het eiland Griend.
De 3.200 vierkante meter zeegras die Rijkswaterstaat nu gaat inzaaien in het Waddengebied is een aanvulling op de versterking van het zeegras wat de RUG en The Fieldwork Company al eerder bewerkstelligde. Het bedrijf en de universiteit brachten eerder al ongeveer 700.000 zaden in, die in totaal zo’n 100.000 plantjes moeten opleveren. Het donorzaad is uit Denemarken gehaald en vervolgens in de wadbodem geïnjecteerd met een kitspuit. Daarin zit een mix van slijk en zaadjes. Op die manier is nu ruim 3.000 vierkante meter ingezaaid.
Rijkswaterstaat nam dit jaar het herstel van zeegras over van Natuurmonumenten. De ideale omstandigheden voor het opkweken van zeegras (diepte, golven en stroming) zijn gevonden ten oosten van Griend, een onbewoonde wadplaat tussen Harlingen en Terschelling. Zeegras vangt slib in, stabiliseert de bodem en zorgt voor helderder en stiller water waarmee het een woon- of schuilplaats biedt voor planten en dieren. Die kunnen bovendien als voedsel dienen voor vogels en vissen. Dit vergroot de biodiversiteit van de Waddenzee.
Een groep medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuia in de stad heeft woensdag al fietsend een…
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…