Het boek ‘Lege Plekken’ werd vrijdagmiddag in de synagoge in de Folkingestraat gepresenteerd. Stefan van der Poel van de Rijksuniversiteit schreef het boek samen met professor Maarten Duijvendak en anderen.
In opdracht van de gemeente Groningen is onderzoek verricht naar de omgang met Joods vastgoed in de oorlogsjaren en het naoorlogse rechtsherstel. De gemeente wilde graag duidelijkheid krijgen over de rol en houding van de gemeente. Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van prof. dr. Maarten Duijvendak en dr. Stefan van der Poel. Daarna is een vervolgonderzoek gedaan naar de positie van de gemeentepolitie, de zorg voor en opvang van teruggekeerde oorlogsslachtoffers en hoe de Groninger samenleving vorm heeft gegeven aan herdenken en herinneren. In het boek is ook een samenvatting van het onderzoek over het Joods vastgoed opgenomen.
Het boek ‘Lege plekken, Groningen en zijn Joodse stadjers in en na de oorlog’ werd aangeboden aan de burgemeester van Groningen, Koen Schuiling en de bestuursvoorzitter van de Nederlands-Israëlitische gemeente, Frits Grunewald.
In mei en juni is in het Groot Handelshuis aan de Grote Markt een fototentoonstelling…
Station Groningen Europapark krijgt deze zomer veel meer reizigers te verwerken dan normaal. Van 10…
Vanaf vrijdag 2 mei 20.00 uur tot maandagochtend 5 mei 06.00 uur is afrit 39…
De SP en Partij voor het Noorden in de gemeenteraad willen dat de Kabouterhuisjes in…
Groningse woningcorporaties slaan gezamenlijk alarm over het kabinetsplan om de huren in 2025 en 2026…
De grootschalige verbouwing van winkelcentrum Paddepoel is in volle gang. In januari startte de sloop…