Studenten uit Stad willen alsnog energietoeslag en overwegen stap naar rechter

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Bij de gemeente Groningen ploft deze donderdag een brief op de mat van een groep Groningse studenten, die alsnog in aanmerking willen komen voor de energietoeslag van de gemeente voor mensen met een kleine beurs. Dat meldt de UKrant donderdagochtend. De studenten zeggen een stap naar de rechter te overwegen, als de gemeente niet buigt.

In de gemeente Groningen is de toeslag nu niet beschikbaar voor studenten, omdat de Vereniging Nederlandse Gemeenten adviseerde dat niet te doen. Maar studenten uitsluiten is volgens een aantal juristen die Nieuwsuur eerder deze week sprak juridisch niet houdbaar. De juristen stellen dat als studenten een zaak aanspannen tegen hun gemeente, de kans groot is dat ze gelijk krijgen van de rechter.

De Groningse studenten willen nu dat de gemeente beter onderbouwt waarom ze zijn uitgesloten van de energietoeslag. Die toeslag bedraagt een eenmalig bedrag van achthonderd euro. Als de gemeente dat niet of niet goed genoeg doet, overwegen de studenten naar de rechter te stappen.