De Stadspartij 100% voor Groningen verzet zich tegen het opheffen van de telefonische mogelijkheid om geluidsoverlast te melden. De raadsfractie stelt daarover vragen aan het gemeentebestuur.
Enkele bewoners uit de zuidwestelijke stadswijken en rond het Stadspark deelden deze week hun zorgen met de fractie. Ze maken zich zorgen over het feit dat het telefonisch melden van overlast niet meer mogelijk is. Het melden van overlast kon altijd telefonisch via een speciaal nummer dat tijdens grote evenementen bereikbaar was. “Sinds 1 juni is een online formulier makkelijker vindbaar en handiger in te vullen,” zegt raadslid Hans Moerkerk van de Stadspartij 100% voor Groningen. “Prima, maar de optie om telefonisch te melden is juist vervallen.”
De optie om direct gehoord te worden en direct contact te hebben met de gemeente verlicht vaak de beleving van de overlast, bijvoorbeeld door gelijk informatie te krijgen over de duur van het evenement. “Telefonisch melden verlaagt de drempel om te melden, en is ook goed te benutten door mensen met weinig computervaardigheid of door laaggeletterden,” aldus Moerkerk.
Het jaar 2024 was een bijzonder jaar voor Groningen, met zowel hoogtepunten als uitdagingen. FC…
De stichting Dierenopvangcentrum Groningen is één van de deelnemende goede doelen bij het Serieus Request…
Met het einde van het jaar in zicht is het ook tijd om naar je…
De ijshockeyers van GIJS Marne Groningen zakken opnieuw op de ranglijst na een thuisnederlaag tegen…
Er is dit jaar niet één oliebollenkraam die er in de gemeente Groningen met de…
Bij een 1-1 gelijke stand is de competitiewedstrijd tussen Heracles en FC Groningen definitief gestaakt…