Vorig jaar stelde 9,6 procent van alle inwoners van Groningen (15 jaar of ouder) dat ze zich in de afgelopen twaalf maanden gediscrimineerd hebben gevoeld. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het CBS en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
De meest genoemde gronden voor discriminatie waren ras of huidskleur, leeftijd en nationaliteit. Meer Groningse vrouwen ervoeren discriminatie dan mannen. De discriminatie in Groningen vond het vaakst plaats in het domein van ongelijke behandeling. Ongeveer veertien procent van mensen die zich gediscrimineerd voelden, heeft dit ergens gemeld.
Groningen lag qua discriminatiecijfers net iets onder het landelijke gemiddelde van elf procent. Het percentage van de bevolking dat zich gediscrimineerd voelde, was met respectievelijk 15 en 14 procent het hoogst in Flevoland en Zuid-Holland. In de provincies Overijssel (8 procent), Friesland (8 procent) en Drenthe (7 procent) voelde het laagste deel van de inwoners zich gediscrimineerd.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…