Cultuurmanifestatie Bitterzoet Erfgoed strijkt zondag voor de vierde en laatste keer neer in Synagoge Groningen. Op het programma staat een voorstelling van Charles Goudsmit.
Goudsmit is kok, theatermaker en wereldverbeteraar. Met zijn voorstelling ‘Staand op de dijk, zie ik bloemen’ beweegt Goudsmit mee op de stroming van de zee. Hij ontmoet drie generaties voor hem, waaronder de joodse Salomon Goudsmit. De voorstelling is een zoektocht naar littekens en de geboorte van hoop, waarbij Goudsmit muzikaal wordt ondersteund door Rolf Krikke op synthesizer en Mamour Seck op drums.
De cultuurmanifestatie Bitterzoet Erfgoed begon in februari en duurt tot september. Zeven maanden lang worden er exposities en activiteiten georganiseerd die onderdelen van het Groningse slavernijverleden laten zien. “Wij willen een bijdrage leveren aan dialoog, bezinning en reflectie”, laat Synagoge Groningen weten. “Het thema Bitterzoet Erfgoed vraagt daar om. Er zijn verrassende verbindingen te leggen tussen de joodse gemeenschap in Nederland en het thema kolonialisme en slavernijverleden. In het vierdelig programma in Synagoge Groningen bieden we een beschouwing op het koloniale verleden, met een joods-Nederlands accent.”
De voorstelling begint zondagmiddag om 15.00 uur, de toegang bedraagt vijf euro. Reserveren is wenselijk. Meer informatie vind je op deze pagina.