Eind deze maand start het lesprogramma ‘Bitterzoet Erfgoed’ over het slavernijverleden van Groningen. Ruin 300 leerlingen gaan zich twee jaar lang in dit onderwerp verdiepen.
Diverse scholen en culturele instellingen in Groningen werken samen aan dit educatieproject. Dit leidt uiteindelijk tot de ontwikkeling van een lespakket dat beschikbaar wordt gesteld aan alle onderwijsinstellingen in Groningen. Het is het gevolg van de culturele manifestatie ‘Bitterzoet Erfgoed’, waarbij zo’n vijftig musea, culturele en educatieve organisaties aandacht hebben besteed aan het slavernijverleden in stad en provincie Groningen.
Jarenlang werd het geschiedenisonderwijs gedomineerd door trotse verhalen, zoals over de Gouden Eeuw. De schaduwkant hiervan werd daarbij nauwelijks belicht. Om het slavernijverleden van Groningen een vaste plek te geven in het voortgezet onderwijs gaan docenten uit het VMBO en VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs) een lesprogramma ontwikkelen, samen met educatie-medewerkers van culturele instellingen.
Het tweejarig programma start eind deze maand, met excursies nar de Groninger Archieven, Universiteitsmuseum en Museum aan de A. Ook nemen leerlingen deel aan een stadswandeling van het Discriminatie Meldpunt Groningen. De leerlingen van de Erasmusschool, CSG Wessel Gansfort en het Hogeland College zetten hun ervaringen om in kunst. Ze volgen ook nog workshops op het gebied van rap, spoken word, dans en graffiti.
Forum Groningen hoeft niet aan de slag met een uitbreiding van haar verdiencapaciteit. Een voorstel…
Sinterklaas is zondagmiddag feestelijk verwelkomd in de wijk Lewenborg. De Goedheiligman en zijn pieten maakten…
Kunstschilder Egbert Modderman uit de stad is dit weekend uitgeroepen tot Talent van het Jaar…
Voor de tweede klassers uit Stad die in actie kwamen was het een slechte middag,…
Donar heeft zondagmiddag in Charleroi verloren van Spirou Basket. Ondanks de steun van tientallen meegereisde…
Bij de Euroborg is het door brand getroffen koffiehokje bij het uitvak vervangen door een…