Passer-loper Ferdy van Dijk tekent tot eind dit seizoen bij Lycurgus

oogochtendshow
Foto via Lycurgus

Ferdy van Dijk speelt tot het einde van dit seizoen als passer-loper bij Samen Lycurgus. De 21-jarige Van Dijk komt over uit Capelle aan de IJssel om de naar Maaseik vertrokken Steven Ottevanger te vervangen.

Coach Arjan Taaij en zijn staf moesten na het vertrek van Ottevanger op zoek naar vervanging. Daarbij viel de keus op Van Dijk: “We zochten iemand die veel wil trainen en die vooral passend direct van toegevoegde waarde is en voor stabiliteit kan zorgen. Ferdy voldoet daaraan en het is voor hem een mooie stap voorwaarts.”

De in Spijkenisse geboren en getogen Van Dijk is blij met zijn overstap: “Ik heb er erg veel zin in. Het is natuurlijk niet gebruikelijk om in het seizoen over te stappen, maar ze gunnen het me van harte bij VCN.” Van Dijk ziet zijn overstap naar Groningen als een tussenstap richting een carrière in het buitenland: “Polen of Italië lijkt me geweldig om het daar als volleyballer prima naar de zin te hebben. Om daar te komen, kan Lycurgus mij de stap bieden die ik nu nodig heb.”