Jaren is Geeske Smit er mee bezig geweest: kookboek De Marktslager. In het kookboek zijn eigen familierecepten en recepten van Groningers zelf te vinden.
De Marktslager is al meer dan veertig jaar een begrip in de stad en is op dinsdag, vrijdag en zaterdag te vinden op de Vismarkt met een kraam. ‘Ik was altijd nieuwsgierig wat de klanten uiteindelijk met het stukje vlees deden. Dus ik vond het een leuke toevoeging voor in een kookboek’, vertelt Geeske, mede-eigenaar van De Marktslager. De recepten worden ondersteund met foto’s en persoonlijke verhalen. ‘Er staat ook een recept in van mijn moeder. Die maakte altijd heerlijke sukadelapjes. Wij zijn hier ook echt mee opgegroeid.’
Vegetarisch
In het boek staan veertig verschillende recepten, voornamelijk met vlees, maar niet allemaal: ‘Ik ben met een vrouw opgegroeid die geen vlees eet. Zij is anti-vlees, maar ze vindt het mooi hoe wij werken, dus ze vond het een eer om in het kookboek te staan.’
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…