De Dag van de Croissant
Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Groningen is de croissant populair. Het broodje van gerezen bladerdeeg wordt vandaag extra geëerd met de internationale feestdag: De Dag van de Croissant.
Bij croissanterie Pigalle aan de Stoeldraaiersstraat weten ze alles over de croissant en waar die aan moet voldoen. ‘Ten eerste moet de croissant vers zijn. Ook knapperig en luchtig en dat het deeg nog een beetje warm is. Dat vinden wij heel belangrijk’, vertelt Stephanie Oldenburger, eigenaar van Pigalle.
Populair
Croissants kan je vinden in alle soorten en maten: naturel, met kaas of zelfs geserveerd als gebakje. Volgens de croissanterie zijn de Groningers in ieder geval zoetekauwen. ‘Croissant met jam is erg populair of met boter en Nutella. We hebben hier veel chocoladeliefhebbers’, vertelt Oldenburger. ‘Zelf eet ik het liefste met Nutella, maar hier wordt van alles besteld.’
Wil jij een plastic zak of een aanhanger vol bietenpulp en bietenblaadjes om je tuin…
Het Groningse hightechbedrijf QDI Systems krijgt ruim 7,5 miljoen euro om de door het bedrijf…
Een groep leden van Vindicat is uit een hotel in het Franse skigebied Risoul gezet…
Deze week is bij een patiënt van het UMCG een zeer besmettelijke vorm van scabiës…
Er staat een lenteweekend voor de deur. Volgens weerman Johan Kamphuis is alleen zondag kans…
Er rijden geen rechtstreekse treinen vanaf komende zaterdag tot en met zondag 16 maart tussen…