Het Harbour Café aan Voor Het Voormalige Klein Poortje, aan de voet van de Oosterhaven, is sinds deze week weer open voor het publiek. Het café heeft nieuwe uitbaters gekregen en daarmee is het bedrijf ook lichtjes op de schop gegaan.
“Ik heb altijd de droom gehad om nog eens een café te bestieren. En die droom is nu werkelijkheid geworden.” Aan het woord is Daniel Baaijens, die het café samen met een aantal compagnons runt. “Eigenlijk is het ook heel snel gegaan. Eind vorig jaar werd ik gebeld met de vraag of me dit ook wat leek, en op 2 januari had ik de sleutel. Het is het gevolg van een goed netwerk, waarbij ook bij anderen bekend was dat dit mijn droom was. En ik zal je eerlijk zeggen, normaal heb ik het altijd heel erg druk met de feestdagen. Maar dit keer viel alles op zijn plek. Door het mooie nieuws werden het hele mooie Kerstdagen en kun je zeggen dat 2023 heel goed is begonnen.”
“Veel belangstelling op avond voor de buurt”
Het Harbour Café ging op 24 december dicht. “En sinds deze week is het weer open. Onze openingsdag was op 14 februari, markt-technisch een hele goede dag. Met ons café richten wij ons op de 30+. Dat is een groep die sowieso een grote Valentijnswens heeft, en daarom besloten we om op die dag open te gaan. Gisteravond hebben we een avond gehouden voor onze directe buren, vrienden en buurtbewoners. Mensen konden komen kijken hoe het is geworden, wat we hier de komende tijd willen gaan doen, en hoe we dat denken te gaan doen. Het is een geweldige avond geworden met veel belangstelling. En het mooiste was toch wel dat de mensen weer blij zijn dat de locatie weer is geopend.”
“De ziel terugbrengen”
Met een nieuwe uitbater is de formule van het café ook een beetje veranderd. “Het Harbour Café heeft hiervoor twee andere eigenaren gehad. En iedere eigenaar drukt zijn eigen stempel. Aan de inrichting hebben we bijvoorbeeld het één en ander veranderd. We hebben het niet compleet anders gemaakt, maar we hebben geprobeerd om de ziel meer terug te brengen in het pand, waarbij we het bijvoorbeeld breder hebben gemaakt. De kleuren zijn bijvoorbeeld veranderd en het is allemaal wat minder strak gemaakt.”
“De klant moet een zorgeloze avond beleven”
Ook het doel is voor Baaijens duidelijk: “We willen laagdrempelig zijn. We willen niet dat als mensen hun werkdag er op hebben zitten, dat ze eerst naar huis moeten om een pak aan te trekken voor ze hier naar binnen kunnen. Iedereen is welkom. En als je hier gaat dineren dan moet het een zorgeloze avond zijn. Er is in de wereld al veel stress en dat willen wij juist wegnemen. We hebben een kleine a la carte kaart, maar richten ons voornamelijk op een groot food sharing-concept met internationaal voedsel van over de hele planeet. Als je bij ons gaat zitten dan blijft de hele avond het eten ook doorkomen, zonder dat je ergens rekening mee hoeft te houden. We willen onze klanten echt even ontzorgen. En alles is ook bespreekbaar. Als je iets niet lekker vindt, of een bepaalde allergie hebt, alles is met ons te overleggen. We dringen niks op en we willen echt dat iedereen hier een mooie ervaring zal hebben. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we in de winter hetzelfde bedrijf zijn als in de zomermaanden. Daar willen we ons vol op in gaan zetten.”
“Goed netwerk”
Dat doet de vraag rijzen wat het geheim is dat je na twee maanden al weer open kunt in tijden van materiaal- en personeelsgebrek. “Ik run het café samen met compagnons die meerdere horecapanden in bezit hebben. Je moet je voorstellen dat er wel eens een keer iets kapot gaat, of dat er andere werkzaamheden verricht moeten worden. Er is een groot netwerk, en daardoor was het betrekkelijk eenvoudig om dit snel voor elkaar te krijgen. En wat ik al zei, de mensen zijn er blij mee. Ondanks dat het maar twee maanden dicht is geweest, hebben we toch wel heel duidelijk te horen gekregen dat men blij is dat ze hier weet een drankje kunnen drinken of een hapje kunnen eten.”
“Iets heel leuks van maken”
De belangstelling is gelijk ook al groot: “Het is nu net na 15.00 uur en de eerste mensen zijn al binnen. Voor vanavond verwachten we twintig mensen, dus het voelt sowieso als een warm bad. Dat is heel fijn. En de komende tijd gaan we hier iets heel moois neerzetten.”
Harbour Café
Het Harbour Café is gevestigd in een karakteristiek pand dat al voor 1900 dienst deed als een horecagelegenheid. Het is het pand waar vroeger café Faber was gevestigd en waar restaurant Tijdloos een tijdlang furore maakte.
In de ochtenduren is er woensdag kans op hardnekkige mist. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is…
Het Schotse avontuur van Kevin van Veen is afgelopen. Op sociale media laat St. Mirren…
De basketballers van Donar hebben dinsdagavond de uitwedstrijd in de European North Basketball League tegen…
In de gevel van vier nieuwbouwwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren is een plaquette geplaatst…
Amerikanen gaan dinsdag naar de stembus voor de presidentsverkiezingen. Groningse Amerikanen volgens de verkiezingen op…
Het KNMI waarschuwt dinsdagavond voor dichte mist. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…