“Maandag wolkenvelden maar ook zon, later in de week kans op hagel en koudere nachten”

nieuws
Foto: Couleur via Pixabay

De komende dagen zal de zon zich geregeld laten zien maar is er ook kans op buien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is er aan het einde van de week kans op hagelbuien.

“Maandag zijn er wolkenvelden maar in de loop van de dag breekt de zon zo nu en dan door”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog en het wordt 11 of 12 graden bij een vrij krachtige wind uit het westen, windkracht 5 tot 6. Langs de Wadden hard, windkracht 7. Op dinsdag is het een stuk rustiger. Bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten, windkracht 3, wordt het 12 graden. Eerst is er veel bewolking maar in de middag klaart het op. Het blijft droog. Woensdag is er eerst af en toe zon en neemt de bewolking toe, hoewel ook de kans op een bui aanwezig blijft. Het wordt 10 of 11 graden.”

“Donderdag blijft het droog en wisselen zon en wolken elkaar af. Het wordt 8 of 9 graden bij een matige noordwestenwind, windkracht 3 tot 4. In de nacht naar vrijdag volgt regen. Op vrijdag is er af en toe zon, maar valt er ook een bui, misschien wel met hagel. Met een graad of 6 en een stevige wind is het allemaal wat kouder. In de nacht van vrijdag op zaterdag temperaturen rond het vriespunt. Tijdens het weekend steekt er een stevige noordoostenwind op, als gevolg van hogedrukopbouw boven Scandinavië. Overdag wordt het een graad of 6 en in de nachten neemt de kans op een graad, of een paar graden, vorst toe. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, waarbij vrijdag en zaterdag er kans is op een, winterse, bui. Na het weekend wordt het vrij zonnig met overdag een graad of 6 en in de nachten wat lichte vorst.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.