Het Nationaal Programma Groningen gaat anderhalf miljoen euro investeren in een aantal ‘baanbrekende projecten’. Deze projecten moeten ervoor gaan zorgen dat generaties Groningers die nu opgroeien in de toekomst de voordelen van deze investeringen ervaren.
Het NPG stelt het geld beschikbaar voor het uitwerken van vijf grote thema’s: landbouw en voedsel, de waterstofeconomie, gezondheid, circulaire economie en de vrijetijdseconomie. Samen met partijen in de regio worden deze thema’s verder uitgewerkt naar concrete projecten. De projecten die de overheden en het NPG kiezen, moeten Groningen (economisch) voordeel opleveren en gericht zijn op het midden- en kleinbedrijf (MKB).
Na de zomer maakt het NPG definitieve keuzes over de verdere invulling en uitvoering, in afstemming met de gemeenteraden in het aardbevingsgebied en de Provinciale Staten van Groningen.
Naast de eerder genoemde anderhalf miljoen euro stelt het NPG ook een ton beschikbaar voor de Toukomst-documentaire ‘Gewoon geluk’. In deze docu gaat Frank Wieringa de Groningse striptekenares Barbara Stok een paar maanden volgen, tijdens het maken van een kinderboek over Socrates (een Griekse filosoof).
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
De stichting Hulpacties van het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch…
Het jaar 2024 was een bijzonder jaar voor Groningen, met zowel hoogtepunten als uitdagingen. FC…