“Woensdag kans op een bui maar ook zon, komend weekend winterse buien”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen is er veel bewolking maar is er soms ook wat ruimte voor de zon. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen in het weekend winterse buien gaan vallen.

“Woensdag is er eerst kans op mist en laaghangende bewolking”, vertelt Kamphuis. “In de loop van de ochtend en de middag kan de zon af en toe doorbreken. Wel kan er, met name in de middaguren, ook een bui vallen. Het wordt 11 graden bij een zwakke of matige wind uit het zuiden tot zuidwesten, kracht 2 of 3. Donderdag is er veel bewolking. Verder kan er een buitje vallen en is het met 8 graden minder zacht. De noordwestenwind is matig, kracht 3 tot 4. In de nacht naar vrijdag minimumtemperaturen van 0 tot 2 graden.”

“Vrijdagochtend zijn er perioden met regen. In de middag klaart het af en toe op maar valt er ook nog een bui. Het wordt 7 graden bij een vrij krachtige noordwestenwind, kracht 5. In de nacht van vrijdag op zaterdag kans op een winterse bui bij minima rond de 0 tot 2 graden. Zaterdag is het waterkoud bij 5 graden. Er is veel bewolking en er valt een winterse bui. Er waait een stevige en koude noordenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht naar zondag wordt het helder en gaat het licht vriezen, -2 of -3 graden. Zondag is het vrij zonnig, droog en rustig weer. Het wordt 5 graden. In de nacht lichte tot matige vorst, -3 tot -5 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.