‘Kevin van Veen in Groningen voor medische keuring’

sport
Kevin van Veen was in april de 'cinch player of the month' in de Schotse Premiership - Foto via Motherwell

Kevin van Veen zou op het punt staan om een contract te tekenen bij FC Groningen. Volgens Britse sportmedia ondergaat de Eindhovenaar dinsdag zijn medische keuring, als laatste halte richting een transfer van Schotland naar Stad.

Volgens Sky Sports is Van Veen nu bezig met zijn medische keuring. Als die goed verloopt, zou Van Veen zijn handtekening gaat zetten onder een contract. De voorwaarden voor het contract zijn al in kannen en kruiken, schrijft het Britse medium.

Naar verluidt zou FC-directeur Wouter Gudde eind mei al naar Schotland zijn geweest om met Van Veen te praten over een transfer van Motherwell naar de Groningse degradant. De spits zou bij FC Groningen de opvolger moeten worden van Ricardo Pepi. Volgens Sky Sports wordt de Brabander daarmee tegelijk de beste verdienende speler die Groningen komend seizoen onder contract heeft.

Van Veen was tot nu toe twee jaar actief bij zijn huidige werkgever. En met succes: de spits kwam 69 keer in actie voor de Schotse formatie en scoorde in totaal 33 doelpunten, waarvan 25 in het afgelopen seizoen. De spits heeft een opvallende carrière achter de rug. Na zijn jeugd bij PSV begon Van Veen zijn profcarrière bij Helmond Sport, waar hij mot kreeg met zijn coach. Daarna zakte hij terug naar amateurniveau en ging naast het voetbal aan het werk als stukadoor.

Bij FC Oss kreeg Van Veen een nieuwe kans en scoorde er zestien doelpunten. Na een avontuur in de Engelse eerste divisie speelde Van Veen bij verschillende clubs in Nederland en Engeland, om uiteindelijk uit te komen bij het Schotse Motherwell.