Categorieën: Sport

Lycurgus trekt Niels Kuijpens uit Stad aan en heeft daarmee selectie rond

Lycurgus heeft de selectie voor het aanstaande seizoen rond. Woensdag werd Niels Kuijpens uit Stad aangetrokken als veertiende en laatste speler.

Het aantrekken van Kuijpens is bijzonder omdat daarmee voor het eerst sinds lange tijd er weer een geboren en getogen Stadjer in de selectie zit. Kuijpens groeide op in de wijk De Hunze, waar hij aanvankelijk ging tennissen bij Van Starkenborgh. Toen hij 14 jaar oud was, kwam volleybal in beeld. “Een vriendje ging volleyballen, en hij vroeg aan mij of ik een keertje mee wilde doen”, vertelt Kuijpens. “Van het één kwam het ander. Doordat ik jarenlang heb getennist was ik fysiek sterk en hoefde ik alleen nog maar te leren volleyballen.”

Bedum
Vanwege het gebrek aan clubs in Stad met een volwaardig jongensteam ging Kuijpens aan de slag bij DIO in Bedum. Daar is hij ondertussen al elf jaar actief in het eerste. “Ik ben altijd in Bedum gebleven, en speelde na mijn eerste seizoen bij de senioren, al in het eerste.” Zijn talent viel op en bracht hem in aanraking met het Regionaal Talenten Centrum waar hij in contact kwam met Gerard Smit, die drie jaar zijn trainer was, en Arjan Taaij. “het is heel vet dat ze nu aan mij denken.”

Arjan Taaij: “Iemand uit de regio de kans geven”
Kuijpens gaat bij Lycurgus op de liberopositie spelen. Trainer Arjan Taaij is opgetogen: “Met Niels hebben we denk ik een leuke gozer binnengehaald. Blij dat het gelukt is om Niels aan ons te binden. We wilden voor de vacante liberopositie toch graag kijken of we iemand uit de regio de kans konden geven om aan de Eredivisie te ruiken en te ontwikkelen. Niels kent zijn rol en beschouwt dit als een mooie kans. Een goeie teamspeler die passend en verdedigend de afgelopen jaren heeft laten zien dat zijn kwaliteiten vooral daar liggen.”

Niels Kuijpens: “Een kans die ik wil pakken”
Voor de Groningse volleyballer is zijn rol duidelijk: “Ik ben al wat ouder, en ik weet wat er in het volleybal komt kijken. Normaal gesproken ga ik weinig spelen, maar meedraaien op het Eredivisieniveau is een kans die ik wil pakken. Ik wil er later geen spijt van hebben dat ik het niet gedaan heb.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Werken Erwin Olaf gewisseld in Groninger Museum

Liefhebbers van het werk van Erwin Olaf kunnen nog langer genieten van zijn foto's die…

6 minuten geleden

Huren met gemiddeld 190 euro omlaag door laatste wetsvoorstel De Jonge

De wet betaalbare huur, het laatste wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge, gaat op deze…

38 minuten geleden

IMG begint met herstelregeling van schade tot 60.000 euro aan woningen

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) begint op deze maandag met het herstel van schade aan…

1 uur geleden

Openbaar vervoer staakt in week voor Prinsjesdag

In de week voor Prinsjesdag wordt er gestaakt in het openbaar vervoer. Dat meldt vakbond…

3 uur geleden

Inwoners westen gemeente Groningen zouden deze week wel eens oefenende militairen tegen kunnen komen

In delen van Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel wordt deze week een militaire oefening gehouden.…

3 uur geleden

‘Thijs Oosting onderweg naar FC Groningen’

Op de velden achter het Koning Willem II Stadion in Tilburg ontbrak maandagochtend Thijs Oosting…

4 uur geleden