Tot en met weekend droog met mogelijk tropische piek op zondag, daarna koeler en meer kans op buien

nieuws
Foto: Fabian Steinmetz via Pixabay

De komende dagen is de kans op een bui weer uit de lucht en daarom kan Groningen zich opmaken voor een aangenaam weekend. Vrijdag en zaterdag zorgen wat stapelwolken nog voor iets koelere temperaturen. Maar zondag zijn deze wolken verdwenen en stijgt het kwik, waarschijnlijk voor heel even, weer richting tropische temperaturen.

Volgens weerman Johan Kamphuis kent de laatste dag voor het weekend perioden met zon, afgewisseld door een paar stapelwolken. Het wordt 22 tot 24 graden bij een matige wind uit het westen tot noordwesten. Buien staan niet meer op het programma.

Zaterdag verandert er weinig. Opnieuw zijn er perioden met zon, maar trekken ook wolkenvelden over. Het blijft droog en het wordt rond 25 graden bij een zwakke westelijke wind. Zondag wordt daarentegen zonovergoten en zeer warm. Volgens Kamphuis wordt het lokaal zelfs tropisch met maximumtemperaturen die oplopen naar 28 tot 30 graden. Er waait een zwakke wind uit het zuiden tot zuidoosten en die brengt weinig verkoeling.

Maandag stroomt koelere lucht ons gebied binnen. Het wordt 22 tot 24 graden en de kans op een bui neemt toe. Dinsdag blijft het wel droog en zijn er zonnige perioden bij 23 graden. Woensdag gaat het kwik weer wat omhoog, maar komen later op de dag weer buien opzetten. “Al met al gaat de zomer de komende tijd een andere koers varen dan die van de voorbije weken”, aldus Kamphuis.