Categorieën: Nieuws

“Dinsdag veel bewolking en soms regen, komend weekend tropische temperaturen en onweer”

De temperatuur loopt aan het einde van de week op naar zomerse waarden. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis krijgen we echter eerst nog te maken met een depressie.

“Dinsdag is er veel bewolking en valt af en toe wat lichte regen”, vertelt Kamphuis. “Slechts af en toe schijnt de zon en het wordt 18 of 19 graden. Daarbij waait er een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten, kracht 4 tot 5. In de avond is het bewolkt en in de nacht van dinsdag op woensdag gaat het langdurig, en waarschijnlijk, ook veel regenen. Daarbij is er ook kans op onweer. Plaatselijk kan het tot overlast leiden.”

“Kans op noordwesterstorm”
“Een kleine depressie vanuit Bretagne, die over ons land naar Denemarken trekt, is verantwoordelijk voor de situatie. Afhankelijk van de koers van dit lagedrukgebied ontstaat een fors windveld waar we woensdagochtend mogelijk mee te maken krijgen. Langs de Wadden is dan een stormachtige wind uit het westen tot noordwesten mogelijk. Er is zelfs kans op een noordwesterstorm. Dit zou desastreus uit kunnen pakken voor veel bomen die vol in blad staan en extra zwaar zijn door de regen. Het is een niet ondenkbaar scenario, maar het is nog te vroeg om de alarmbellen te luiden aangezien een kleine koerswijziging kan leiden tot een vrijwel windstil weertype. We houden het in de gaten. Al met al kan het een bijzondere nacht en ochtend worden.”

Tropische temperaturen?
“Woensdag overdag is er kans op een paar buien met eerst mogelijk zware windstoten en een slag onweer. Verder is er veel bewolking en wordt het 18 graden. De wind neemt in de loop van de dag af. Donderdag wordt het 22 graden en vrijdag 25 graden. Donderdag kan er nog een bui vallen en vooral vrijdag is er flink wat zon. Tijdens het weekend loopt de temperatuur flink op. Zaterdag wordt het 29 tot 31 graden, met dus kans op tropisch weer. Zondag wordt het zeer warm tot mogelijk tropisch bij 28 tot 30 graden. Eerst is er veel zon en later volgt meer bewolking met een toenemende kans op een paar stevige regen- en onweersbuien, gevolgd door afkoeling.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden