Foto: Jan Willem van Vliet
Diverse gezonde producten blijven vaak onaangeraakt in de winkelschappen van de Voedselbank Groningen liggen. De organisatie vindt het daarom tijd voor verandering.
Tuinbonen, pastinaak, andijvie en spinazie zijn enkele voorbeelden van producten die vaker in de schappen achterblijven. Het project ‘Gezonde Voeding’ moet klanten stimuleren om gezonde voedingskeuzes te maken. Samen met een professionele kok worden eenvoudige, gezonde recepten bedacht en klaargelegd voor de klanten. De gekozen recepten zijn gebaseerd op producten die op dat moment beschikbaar zijn in de winkel.
Inspiratie wordt ook gehaald uit het kookboek ‘Samen koken in Groningen’, dat tot stand kwam in samenwerking met de Voedselbank Westerkwartier. Anja Bandringa, docent Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool, is één van de auteurs van het boek. De gemeente Groningen besloot om het kookboek beschikbaar te stellen voor klanten van de Voedselbank Groningen. Op maandag 21 augustus krijgen zij een gratis exemplaar uitgereikt.
De protestactie tegen racisme en fascisme die zaterdagmiddag plaatsvond op de Grote Markt krijgt een…
Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op de Rijksstraatweg bij Harendermolen is een automobilist op een boom…
Een groep mensen met het Downsyndroom hebben vrijdag gedanst op het Raadhuisplein in Haren. De…
Verschillende studenten van het Alfa-college, Noorderpoort en ROC Menso Alting zijn vrijdag in de prijzen…
De politie heeft vrijdag aan het einde van de middag op de Grote Markt zeven…
De vermaarde organisten Martin Mans en Gert van Hoef geven zaterdag een Passie- en Paasconcert…