Een nieuw ontworpen techniek om hartritmestoornissen op te sporen, de zogenaamde ePatch of ‘slimme pleister’, werkt volgens het Martiniziekenhuis goed.
De introductie van de ‘pleister’ wordt gestart na een pilotproject in het ziekenhuis, waarbij het ziekenhuis samenwerkte met Philips. Op termijn moet de ePatch de traditionele, lastig te dragen Holtermonitor gaan vervangen, omdat de pleister comfortabeler is en meer stoornissen oppikt dan traditionele opsporingsmethodes.
Volgens Alexandra Bevers, hartfunctielaborant en Holteranalist bij het Martini Ziekenhuis, zorgt de pleister er ook voor dat cardiologen patiënten langer kunnen volgen: “Omdat de ePatch één apparaatje is die goed op de borst van de patiënt blijft zitten, vergeleken met een traditionele Holtermonitor met zeven elektroden, levert dit minder ruis op en een meer betrouwbare opname van gegevens. Dat maakt dat Holteranalisten zoals ik, de gegevens sneller kunnen beoordelen en cardiologen de informatie kunnen geven die ze nodig hebben voor de diagnose.”
De komende dagen gaan niet droog verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het vanaf woensdag…
De vliegbewegingen op Groningen Airport Eelde veroorzaken zestig procent meer geluid dan is beloofd. Dat…
Sinterklaas heeft in Haren zijn eigen slaapkamer. Overdag kan deze slaapkamer door kinderen bekeken worden.…
In een bedrijfspand aan de Nieuwe Ebbingestraat heeft in de nacht van zaterdag op zondag…
Be Quick 1887 verloor zondagmiddag voor het eerst dit seizoen in de eerste klasse H.…
De fractie van D66 in de gemeenteraad noemt het erg goed nieuws dat er een…