Rectoren en professoren in cortège naar Martinikerk voor rectoraatsoverdracht; opening Academisch Jaar live te volgen

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Rectoren van Rijksuniversiteit Groningen liepen vrijdagmiddag in toga van het Academiegebouw naar de Martinikerk. Ze deden dat ter gelegenheid van de opening van het Academisch Jaar en de overdracht van het rectoraatschap.

De opening van het Academisch Jaar en de rectoraatsoverdracht is live te volgen via de onderstaande livestream.

Cisca Wijmenga draagt na vier jaar het rectoraat over aan de nieuwe Rector Magnificus, prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen. Naast de rectoren waren honderden andere genodigden aanwezig.

Na het cortège begon het officiële programma, met onder meer een academische rede door polymeerwetenschapper Marleen Kamperman, een debat met Marcel Levi (NWO), Vinod Subramaniam (Universiteit Twente) en Cisca Wijmenga, en de uitreiking van de Alumnus van het Jaar award aan Takudzwa Mutezo. Wijmenga opent het evenement en neemt later afscheid als rector. Hierna wordt Jacquelien Scherpen als nieuwe rector geïnstalleerd. Zij houdt een aanvaardingsspeech.

Tussendoor zijn er muzikale intermezzo’s door studentenmuziekvereniging Bragi. Ook draagt de nieuwe huisdichter van de RUG een gedicht voor.