‘Bewolking met hier en daar een glimp van een waterig zonnetje’

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

Dinsdag kunnen we veel bewolking verwachten, met hier en daar een glimp van een waterig zonnetje. Gelukkig blijft het droog, en de temperaturen schommelen rond de 19 tot 20 graden. Een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4, zal de dag begeleiden.

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er enkele opklaringen, terwijl de temperatuur daalt tot ongeveer 13 graden. Woensdag begint de ochtend droog, maar naarmate de middag nadert is er kans op aanzienlijke neerslag. De temperaturen liggen rond de 17 of 18 graden, terwijl de matige zuidwestenwind langzaam draait naar het westen en vervolgens afneemt tot zwak.

Donderdag brengt een rustige en droge dag, hoewel de lucht grotendeels grijs zal blijven. De temperaturen blijven gematigd, schommelend rond de 14 of 15 graden. Vrijdag staat in het teken van een actief regengebied dat overtrekt, waarbij plaatselijk aanzienlijke hoeveelheden neerslag kunnen vallen. De temperaturen liggen rond de 17 graden.

Het weekend brengt af en toe zon, maar ook een stevige wind uit het westen tot noordwesten. Vooral op zondag moeten we rekening houden met enkele buien. De middagtemperaturen schommelen rond de 14 of 15 graden