Studenten die zich willen verdiepen in de toekomst van voedsel kunnen vanaf februari terecht bij de gloednieuwe master Duurzame en Gezonde Voeding van de Hanzehogeschool.
Studenten worden tijdens de nieuwe tweejarige master opgeleid tot experts die de veranderende behoeftes rondom voedselsystemen en voeding kunnen vervullen. De studenten gaan in de master met bedrijven, docenten en onderzoekers samenwerken aan oplossingen voor probleemvragen.
“We eten bijvoorbeeld veel producten die we in ons land niet kunnen telen”, vertelt Mathijs Niehaus van de Graanrepubliek. “Zijn deze te vervangen door lokale producten? Boeren hebben soms producten die sterk lijken op de wensen van de koks of producenten. Door beide groepen bij elkaar te brengen kunnen vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd.”
Meer informatie over de master Duurzame en Gezonde Voeding vind je op de website van de Hanze.
In een speeltuin aan de Jensemaheerd in de wijk Beijum heeft afgelopen donderdag 31 oktober…
Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep is de bestuurder van taxibusje op een…
De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen maakt zich zorgen naar aanleiding van verschillende signalen…
Een fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Lenneplaan. Dat meldt…
Roeisters Marlies Oldenburg en Ymkje Clevering zijn vrijdagavond gehuldigd in de Akerk. De twee Gyas-roeisters…
Wijck aan de Grote Markt gaat in tegenstelling tot eerdere berichten pas begin volgend jaar…