Categorieën: Sport

FC Groningen wint met 3-0 in Emmen en verzekert zich officieel van plek in Play-Offs

FC Groningen heeft maandagmiddag met 3-0 gewonnen van FC Emmen. Daarmee staat de FC op het moment op plek twee in de Keuken Kampioen Divisie. De Trots van het Noorden heeft zich na deze wedstrijd ook verzekerd van een plek in de Play-Offs voor de Eredivisie.

De ploeg van trainer Dick Lukkien, die vorig seizoen na zeven jaar FC Emmen verruilde voor FC Groningen, kon vandaag officieel het periodekampioenschap binnenslepen. Dit zou recht geven op een plek bij de Play-Offs. Toch was dat niet waar de Groningers vooraf aan de wedstrijd mee bezig waren.

“Aan dat periodekampioenschap hebben wij niet zoveel”, gaf spits Romano Postema vrijdagavond aan na de 0-2 winst op ADO Den Haag. “Wij denken alleen aan drie punten halen (tegen FC Emmen), want wij willen gewoon directe promotie behalen”.

 

Eerste helft
FC Groningen trekt de wedstrijd in Emmen al snel naar zich toe. Na nog geen kwartier voetballen slingert Laros Duarte de bal vanuit een corner voor het doel van keeper Oelschlägel. Thom van Bergen kopt raak: 0-1.

Nog geen vijf minuten later kan de FC counteren vanaf de eigen helft. Luciano Valente legt de bal vanaf links breed op Leandro Bacuna die op de rechterflank komt oplopen. De aanvoerder rondt gecontroleerd af en maakt zijn eerste doelpunt voor de FC sinds zijn terugkeer.

Na een dominante openingsfase van de FC laat de thuisploeg zich zien. Terwijl de Groningers achteroverleunen, creëren de Emmenaren enkele kansen. Aan het eind van de eerste helft is het dan ook FC Emmen dat de meeste schoten op doel heeft. Mede dankzij Hidde Jurjus en een aantal afzwaaiers blijft de stand tot aan de rust 0-2.

 

Tweede helft
Het FC Groningen na de rust heeft niks weg van de dominante ploeg in de openingsfase van de eerste helft. Hoewel Valente en Jorg Schreuders vlak na rust twee prima ballen richting het doel van Oelschlägel sturen, is het vooral de thuisploeg die gevaarlijk is.

Het offensief van de Emmenaren duurt voort, totdat de FC dankzij een fout van de verdediging vlak bij de goal in balbezit komt. Valente weet de bal bij Romano Postema te krijgen. Al vallend tikt de aanvaller de bal onder de keeper door; de bal rolt vervolgens langzaam maar zeker in het doel.

FC Emmen lijkt onder de indruk van de 0-3 en laat zich na het doelpunt nog weinig zien. De FC blijft echter aandringen en weet nog een aantal fraaie aanvallen op te zetten, maar een vierde doelpunt blijft uit.

Daarmee wint FC Groningen met 3-0 van FC Emmen en verovert de FC voor nu de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. Directe concurrent Roda JC speelt vanavond nog tegen Jong PSV en kan de plek bij winst weer overnemen, maar desondanks doet de Trots van het Noorden op Paasmaandag goede zaken in Emmen.

 

Volgende wedstrijd
De eerstvolgende wedstrijd van de FC is aankomende zondag. Dan wordt NAC Breda verwelkomd in de Euroborg.

Lisa Eising

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden