Categorieën: Sport

LIVE (Afgelopen) | FC Groningen neemt het op tegen koploper Willem II

Goedenavond! Voor de FC-fan staat deze vrijdagavond niet in het teken van de Koningsnacht en dansen op de Vismarkt, maar van de topper tussen FC Groningen en Willem II.

In Tilburg kunnen de groen-witten vanavond belangrijke punten ophalen. Bij winst doet de FC nog volledig mee om het kampioenschap. Wordt het gelijkspel, dan hebben de Groningers promotie nog steeds in eigen hand omdat de laatste wedstrijd tegen directe concurrent en huidige nummer twee Roda JC wordt gespeeld. Als de Trots van het Noorden in Tilburg verliest, betekent dat directe promotie voor Willem II en moet de FC hopen dat Roda JC vanavond tegen Jong Ajax niet wint. Anders is de kans op directe promotie vrijwel verspeeld.

Kortom, voor beide ploegen staat er tijdens Koningsnacht een belangrijke pot op het programma. Als je naar het Koning Willem II Stadion loopt bemerk je dat er vanavond een belangrijke pot gespeeld gaat worden. Voorzichtig wordt er al gespeculeerd over de uitslag. In de lucht klinken de knallen van vuurwerk. De sfeer in het stadion is gespannen, maar een uitverkocht uitvak vol Groningers zal vanavond juichen en zingen in de hoop dat de FC drie punten mee terug naar huis neemt.

Scheidsrechter Dieperink fluit af en beide ploegen pakken een punt. De FC blijft daarmee op de derde plek in de competitie staan en heeft promotie nog steeds in eigen hand.

90+1′ De laatste minuten gaan in.

83′ Ook Schreuders krijgt geel. Drie spelers van de FC staan nu op scherp. Gaat Lukkien in de slotfase van de wedstrijd nog wisselen?

81′ Bacuna krijgt geel wanneer hij na het fluitsignaal van Dieperink doorglijdt en Matthias Verreth onderuit haalt. De middenvelder van Willem II blijft even liggen, maar kan daarna gewoon verder.

62′ GOAL! Jorg Schreuders maakt gelijk. Na balbezit aan de linkerkant geeft Postema de bal mee aan Schreuders. De middenvelder kapt uitstekend naar binnen en schiet. Onderweg naar het doel wordt de bal nog aangeraakt, maar het is weer Schreuders die belangrijk is voor de FC. 1-1.

56′ Willem II komt op voorsprong. De bal wordt vanaf de middenlijn meegegeven met Nick Doodeman. De verdediger haalt geweldig uit en de bal vliegt langs Hidde Jurjus. Het stadion ontploft. 1-0 voor de thuisploeg.

52′ Twee enorme kansen voor de FC! Jorg Schreuders geeft de bal in de loop mee waardoor Rui Mendes onder begeleiding van twee verdedigers richting het doel kan stormen. Zijn inzet wordt gestopt door Smits. De hieropvolgende corner wordt bijna binnengekopt door Rente, maar de bal wordt op het nippertje door Doodeman van de lijn gehaald. Daar was de Trots van het Noorden was heel dichtbij de voorsprong.

46′ De tweede helft is begonnen. Kan FC Groningen de wedstrijd naar zich toetrekken?

 

Na een doelpuntloze eerste helft is het rust in Tilburg. 

 

45′ Vlak voor rust eindigt de wedstrijd van Valente vroegtijdig vanwege een blessure. Hangend over de schouders van twee man verlaat de middenvelder het veld, terwijl hij wordt vervangen door Rui Mendes.

43′ Ondanks het aanhoudende balbezit weten de Groningers de bal nog niet langs keeper Smits te krijgen. Willem II krijgt na een plotselinge uitbraak nog een kans om de score te openen, maar de bal vliegt hard voorlangs. Wordt de score voor de rust nog geopend?

27′ Rond de middenlijn onderschept de FC wederom de bal, die wordt meegegeven aan Luciano Valente. De dieptepass naar Postema is op maat, maar het schot van de spits wordt gestopt door Smits.

25′ Het lijkt bijna makkelijk te gaan voor de Trots van het Noorden. Pass na pass volgen elkaar op. Ondertussen weet Willem II er geen voetje tussen te krijgen. De thuisploeg staat al enige tijd met elf man op eigen helft en krijgt de elf uit Groningen niet onder controle.

17′ Thom van Bergen speelt zich vrij in de zestienmeter en wil de bal breed leggen op Romano Postema. Zijn pass bereikt zijn aanvalspartner niet, maar het is duidelijk dat het de FC is die in de openingsfase van de wedstrijd aandringt.

12′ Na een overtreding op Thom van Bergen krijgt de FC een vrijetrap toegewezen vanaf, zo lijkt het, de perfecte Laros Duarte-plek. De nummer zes gaat achter de bal staan, maar schiet deze vervolgens over het doel van Joshua Smits.

6′ Laros Duarte krijgt geel na een overtreding op Nick Doodeman.

2′ De eerste kans is direct voor de thuisploeg. Rente speelt de bal iets te ver voor zich uit, waardoor het balbezit wordt overgenomen door Willem II. Het uiteindelijke schot gaat over. Zit er toch enige spanning in de benen van de FC?

1′ De FC trapt af. We zijn begonnen! 

 

Opstelling FC Groningen: Hidde Jurjus; Leandro Bacuna, Marco Rente, Thijmen Blokzijl, Marvin Peersman; Jorg Schreuders, Johan Hove, Laros Duarte, Luciano Valente; Thom van Bergen, Romano Postema.

Opstelling Willem II: Joshua Smits, Freek Heerkens, Erik Schouten, Matthias Verreth, Nick Doodeman, Jeredy Hilterman, Ringo Meerveld, Rob Nizet, Thijs Oosting, Raffael Behounek, Jesse Bosch.

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Lisa Eising

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden