Categorieën: Nieuws

Hier gaat Herepoort de komende vier maanden mee aan de slag bij de zuidelijke ringweg

Na een grote stremming in het komende weekend begint aannemerscombinatie Herepoort komende maandagochtend aan ‘fase 4’ van operatie Ring-Zuid. Tijdens de langste fase in het project (bijna 4 maanden) moet de verdiepte ligging van de ringweg af gaan komen.

De verdiepte ligging is zo goed als klaar, maar moet nog wel worden aangesloten op het Julianaplein en de Europaweg. Aan de westzijde en de oostzijde wordt het nieuwe stukje ringweg aangesloten op de bestaande wegen. Maar daarvoor moet nog wel flink worden gesloopt, want de huidige zuidelijke ringweg ligt bij het Julianaplein en bij het Europaplein in de weg van de nieuwe aansluitingen. Ook de rest van de ringweg wordt gesloopt, op het viaduct over de Hereweg na.

Daarnaast moeten de afrit naar het centrum via de Brailleweg, de afrit vanuit Drachten naar het centrum en de tunnelboog vanaf de verdiepte ligging richting Assen nog worden afgemaakt. Moeten alle aanwezige technische installaties nog worden getest, voordat deze in gebruik genomen kunnen worden.

Aanpak Ring-Zuid bracht woensdag een filmpje naar buiten, waarin de werkzaamheden worden uitgelegd.

Tekst gaat verder onder de video:

Dit gaat er de komende tijd veranderen voor het verkeer

De nieuwe fase voor het ringweg-project brengt ook voor het verkeer een hoop veranderingen met zich mee. Zo zijn op het Julianaplein alleen de rijrichtingen tussen Drachten en Assen open. Het verkeer van en naar Hoogezand zal via de overige ringwegen moeten omrijden, of (in het geval van Assen) via Veendam en de N33 moeten gaan.

Komende zaterdag gaat ook de tijdelijke oprit vanaf de Meeuwerderweg naar de Hereweg open, bedoeld voor bewoners van de Oosterpoortwijk om ‘over het spoor’ te komen. Deze tijdelijke weg gaat op 19 juli weer dicht, omdat de tijdelijke weg (die over een oud stuk ringweg loopt) wordt afgebroken.

Waar wegen open gaan, sluiten ze ook

Vanaf komende maandag zijn er ook de nodige afsluitingen. De ringweg is helemaal afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en het  Julianaplein en kan het verkeer vanaf het Julianaplein niet richting de Europaweg rijden. Ook de toerit vanaf Groningen-Zuid richting het Julianaplein is dicht en komende maandag sluit de onderdoorgang van de ringweg bij de Helperzoom.

Daar komen nog een aantal afsluitingen bij. Zo is de westzijde van de dubbele rotonde bij de Laan Corpus den Hoorn en het Stadspark afgesloten. Vanwege de werkzaamheden aan de rotonde is ook de afrit Groningen Corpus dicht voor het verkeer vanaf Julianaplein richting Corpus den Hoorn.

Vanaf dinsdag tot en met 1 juli wordt de parallelweg bij de Europaweg afgesloten, in verband met de afbraak van de oude zuidelijke ringweg. Daarna gaat de onderdoorgang bij de Verlengde Lodewijkstraat anderhalve maand dicht voor de afbraak de huidige ringweg boven het spoor. Daarom wordt het treinverkeer tussen station Groningen en station Groningen Europapark ook stilgelegd van 3 tot 11 augustus. Fietsers kunnen dan de ringweg passeren bij het Oude Winschoterdiep. Op 1 juli gaan ook de Esperantostraat en de Meeuwerderbaan dicht.

Tom Veenstra

Recente berichten

Kunstenaar Lia Krol wint Kunst op Straatprijs met beeld keeper Tonny van Leeuwen bij Euroborg

Vandaag werd er taart uitgedeeld bij de Euroborg en niet vanwege de prestaties van FC…

23 minuten geleden

Frank van Mosselveld gepresenteerd bij FC Groningen: ‘Verlenging Schreuders en Valente is prioriteit nummer één’

Frank van Mosselveld is gepresenteerd als de nieuwe algemeen directeur van FC Groningen. De 40-jarige…

2 uur geleden

Komende weken meerdere afsluitingen op A28 en ringwegen

In en rond Groningen moeten automobilisten de komende weken rekening houden met extra afsluitingen. Op…

2 uur geleden

Oudste inwoonster van gemeente viert 105de verjaardag

Bien Bos-van der Laan viert maandag haar 105de verjaardag. De bewoonster van woonzorglocatie De Brink…

3 uur geleden

Werken Erwin Olaf gewisseld in Groninger Museum

Liefhebbers van het werk van Erwin Olaf kunnen nog langer genieten van zijn foto's die…

3 uur geleden

Veel huren lager door laatste wetsvoorstel De Jonge

De wet betaalbare huur, het laatste wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge, gaat op deze…

4 uur geleden