Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

nieuws
Foto: 112 Groningen

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo’n 25 minuten om het verkeer weer veilig over de brug te laten rijden na een opening.

De Hoge Euvelgunnerbrug ging rond 20.00 uur open. Zo’n 25 minuten later registreerde het signaleringssysteem voor de brug pas de sluiting van de overspanning van het Winschoterdiep. De slagbomen rond de brug waren toen wel open, maar de waarschuwingslampen rond de brug bleven branden.

Door de storing stonden automobilisten opnieuw onnodig stil voor de brug. Door de afsluitingen van de ringweg (vanwege Operatie Ring-Zuid) en de beperkte vakantiedrukte viel de file die ontstond mee. Monteurs wisten de storing uiteindelijk te verhelpen.

Een week geleden bleef de Hoge Euvelgunnerbrug nog bijna drie kwartier onbruikbaar voor auto’s na een opening. De brug wordt geplaagd door kinderziektes sinds de vernieuwing en verbouwing van afgelopen zomer. Bij de renovatie kreeg de brug een nieuwe bedieningsinstallatie en de software daarvan zorgt voor nogal wat problemen.