Categorieën: Nieuws

Met extra onderbouwing moet ‘project Q’ nu van de grond komen, ook al moet Raad van State nog oordelen

Vier jaar nadat de eerste plannen voor Project Q aan de Van Ketwich Verschuurlaan werden opgetekend, moet de bouwstart nu snel in zicht komen. Het gemeentebestuur heeft woensdag een nieuwe omgevingsvergunning voor bouw van de woontoren ter inzage gelegd, ook al moet de Raad van State nog beslissen in een hoger beroepszaak.

De plannen voor het 45 meter hoog woonzorgcomplex zijn ongewijzigd gebleven sinds een jaar terug, toen de rechtbank in Stad een streep zette door de voorgenomen omgevingsvergunning voor het nieuwbouwproject. Toen trokken omwonenden in de rechtszaal aan het langste eind. Zij vinden het gebouw te hoog, zijn bang voor parkeeroverlast en vinden het pand niet passen binnen het bestemmingsplan.

Maar de rechtbank oordeelde slechts dat de onderbouwing van de gemeente voor de door de omwonenden gehekelde aspecten van Project Q onvoldoende was, in de omgevingsvergunning die toen voorlag. Daarom is nu alleen deze onderbouwing gewijzigd door de gemeente, de plannen zelf blijven ongewijzigd.

De gemeente is het nog steeds niet eens met het oordeel van de rechtbank van maart vorig jaar. Twee maanden na de uitspraak liet het college al weten in hoger beroep te gaan, omdat het vindt dat de rechtbank ‘strikt juridisch heeft geoordeeld’ en voorbij is gegaan aan inhoudelijke onderbouwingen voor de omgevingsvergunning.

Volgens het college voldoet de nieuwe omgevingsvergunning voor Project Q nu aan de opdracht van de rechtbank om het eerdere besluit te herstellen. De nieuwe vergunning staat, aldus het college, los van een behandeling van het hoger beroep. Dat ligt nu voor bij de Raad van State. Een datum voor een inhoudelijke behandeling is er nog niet. Toch moet het project nu verder, aldus het college: “Gezien het tijdpad is het van belang de besluitvorming te bespoedigen.”

Tom Veenstra

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden