Politie houdt zeven mannen aan tijdens drugsactie in Stad, ruim een kilo harddrugs en duizenden euro’s in beslag genomen

nieuws
Foto via Politie

De politie heeft afgelopen donderdag een grote actie gehouden tegen online verkopers van drugs in de stad Groningen. Daarbij zijn zeven mannen aangehouden. In totaal vonden agenten 1,2 kilo harddrugs tijdens de actie.

De politie en het Openbaar Ministerie besloten de actie te houden, nadat ze meerdere koeriers op het spoor kwamen via online onderzoek en meldingen. De aangehouden mannen zijn vijf mannen uit Groningen (twee van 21 jaar en een van 17, 22 en 27 jaar oud), een 28-jarige man uit Norg en een 30-jarige man uit Assen.

Naast de aanhoudingen werden diverse woningen doorzocht. Agenten namen in totaal 1,2 kilo harddrugs in beslag. In één woning werd een kilo amfetamine aangetroffen. Elders vond de politie onder andere xtc, cocaïne en designerdrugs. Daarnaast werd tijdens de actie een paar duizend euro in beslag genomen. De politie heeft ook beslag gelegd op vier voertuigen en bij alle verdachten is de telefoon in beslag genomen.

De politie laat weten dat vervolgacties niet zijn uitgesloten. Het onderzoek naar de drugshandel gaat door.