Regina Bouius-Riemersma verruilt NCG voor Noorderpoort

nieuws
Nationaal Coördinator Groningen Regina Bouius-Riemersma. Foto: NCG

Regina Bouius-Riemersma wordt met ingang van 1 september de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Noorderpoort. Daarmee verruilt ze haar werk als Nationaal Coördinator Groningen voor een nieuwe baan als onderwijsbestuurder.

Bouius-Riemersma neemt vanaf het nieuwe studiejaar het stokje over van Wim van de Pol bij Noorderpoort, die onlangs zijn afscheid aankondigde. De 55-jarige Bouius-Riemersma is sinds september 2022 de Nationaal Coördinator Groningen. Ze vertelt: “De afgelopen jaren is door NCG met alle betrokken collega’s en partijen ongelooflijk hard gewerkt. Dit onder de continue politiek-bestuurlijke aandacht en het vergrootglas van de media. Ik ben trots dat we door stug doorwerken en naast de bewoners staan deze resultaten voor elkaar hebben gekregen.”

Regina Bouius-Riemersma vormt vanaf september het bestuur van Noorderpoort, samen met oud-wethouder Paul de Rook.  Bouius-Riemersma laat weten uit te kijken naar haar nieuwe rol: “Noorderpoort wil namelijk bijdragen aan een regio zonder werklozen en ervoor zorgen dat iedereen een stap vooruit kan zetten in ‘vakmensschap’. Dat spreekt me erg aan.”

Regina Bouius-Riemersma was voor haar werk als Nationaal Coördinator Groningen algemeen directeur en provinciesecretaris van de provincie Fryslân. Daarvoor was zij directielid bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), lid van de hoofddirectie van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en tevens plaatsvervangend directeur generaal bij het ministerie van Onderwijs en directeur Asiel bij de Immigratie- en naturalisatiedienst (IND). Verder heeft ze o.a. gewerkt als voorzitter van de raad van bestuur in de thuiszorg. Bouius-Riemersma studeerde aan Nyenrode Universiteit publiek private samenwerkingen. Daarnaast heeft zij HR gestudeerd en behaalde haar master executive change bij SIOO.