Stralend weekend in het vooruitzicht; temperatuur stijgt na het weekend door, de kans op regen en onweer ook

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Voor Groningen ligt een stralend weekend in het vooruitzicht. De temperatuur komt beide dagen boven de twintig graden uit en wolken spelen eigenlijk geen rol. Ook na het weekend blijft het maar warmer worden, maar dan neemt de kans op een bui ook toe.

Stralend weekend

Het weerbeeld ziet er op beide weekenddagen vrijwel hetzelfde uit: in de ochtend is er hier en daar nog wat lichte sluierbewolking mogelijk, maar de rest van de dagen schijnt vrijwel altijd de zon.

Op zaterdag klimt het kwik naar 20 graden en de dag erna doet de thermometer er nog 3 graden bij. De wind draait heel lichtjes vanuit het noordwesten naar het westen en is zwak.

Regen en onweer op komst

Na het weekend lijkt het warme weer aan te houden. Maandag stijgt de temperatuur naar maximaal 25 graden. Maar halverwege de middag lijkt de ‘zomerpret’ voorbij, wanneer een buienfront de provincie in trekt. Veel regen gaat er waarschijnlijk niet vallen, maar het kan er mogelijk soms even hard aan toe gaan. Bij de buien kan namelijk hagel en onweer zitten.

Dinsdag kent een vergelijkbaar weerbeeld: het kwik klimt naar 24 graden, maar vanaf halverwege de middag volgt opnieuw regen. De wind trekt iets aan en gaat uit het zuiden waaien.

Woensdag lijkt een waterballet te gaan worden, dit keer zonder zonneschijn. Het kwik klapt dan terug naar een graad of 18. De rest van de week kan zon zich nog wel wat laten zien, maar zo stralend als de komende twee dagen lijkt het niet te gaan worden.