Zon en wolken wisselen elkaar af tijdens droog weekend, daarna weer kans op een buitje

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Net als de afgelopen dagen wisselen wolkenvelden en zonneschijn elkaar komend weekend af. Zaterdag en zondag blijft het wel droog. Dat kan niet met zekerheid gezegd worden over de dagen erna.

Volgens weerman Johan Kamphuis begint zaterdag met veel bewolking, maar winnen opklaringen later terrein. Echt stralend wordt het volgens de weerman niet. Het blijft wel droog en het wordt 20 of 21 graden, bij een matige noordenwind.

In de avond en nacht naar zondag neemt de bewolking toe en waait er een wat kille stevige noordelijke wind. De wolken verdwijnen zondagochtend voor enige tijd, om in de loop van de dag terug te keren. Uit de wolken valt gelukkig geen neerslag. Het wordt 17 graden op de laatste weekenddag, bij een matige wind uit het noorden tot noordwesten.

De dagen erna verandert er aan de lucht niet heel veel. Tot en met woensdag is het gematigd zomerweer. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Soms valt er wel weer een buitje. Veel warmer dan een graad of 17 wordt het niet tot de tweede helft van volgende week.